NIEUW! Gratis verzending in België voor bestellingen van meer dan 150€!🍷

Heerlijke Griekse wijnportfolio

Sinds begin 2020 zijn wij het enige bedrijf in België dat gespecialiseerd is in hoogwaardige groothandelsimport en -distributie van Griekse wijnen. Onze missie is om van elke proeverij een kleine wijnreis te maken waarbij elke fles een verhaal vertelt.

Producenten

We zijn gepassioneerd door boetiekwijnhuizen en inheemse druivensoorten. Wij steunen duurzame, biologische, biodynamische wijnbouw in synergie met de ethiek en ware passie van vooruitstrevende producenten.

Griekenland als wijnregio

Griekenland is een van de oudste wijnproducerende landen ter wereld. Wijnbouw en wijnproductie vormen een groot deel van de Griekse geschiedenis, cultuur en beschaving.

Griekenland heeft een betoverend landschap en een indrukwekkende kustlijn. Hoewel zeer bergachtig, is er voldoende laaggelegen land voor een groot aantal inheemse druivensoorten om te gedijen.

De meeste bodems zijn voornamelijk samengesteld uit kalksteen en zandsteen sedimentair gesteente.

Het typisch mediterraan klimaat wordt gekenmerkt door uitgebreide zonneschijn het hele jaar door, met droge zomers en korte, milde winters.

VERSCHEIDENHEID AAN INHEEMSE DRUIVENRASSEN

Zo’n 200 druivenrassen bieden meer dan alleen aangename aroma’s en smaken. Slechts 60 daarvan worden echter op grote schaal gebruikt. Bovendien werken onderzoekers aan het opstellen van een volledige catalogus van inheemse druivenrassen van hoge kwaliteit.